Doživite razsvetljenje v enem dnevu! Z garancijo!!

Mnenja udeležencev delavnic v živo

Kliknite na tekst in pokazalo se bo skenirano mnenje za tistega uporabnika. S klikom na sliko jo lahko povečate.

Delavnica GO 9. maja 2015 (kliknite za več informacij)

Prva eksperimentalna delavnica je potekala v Novi Gorici v soboto, 9. maja 2015 od 9h do 19h.

Namen delavnice

Primaren namen je bil potrditev moje teze, da je možno človeku omogočiti v kratkem času, da doživi stanje razsvetljenje.

Zakaj naj bi bilo to možno narediti v enem dnevu? Ker je stanje razsvetljenja naravno stanje. Ni ga treba ustvariti z leti in desetletji meditiranja, posta, uravnovešanje čaker, čiščenja karme in z vso ostalo nepotrebno New Age navlako.

Potrebno je samo odstraniti filtre, ki človeku preprečujejo, da bi doživel tisto, kar se dejansko dogaja. Namesto tega doživlja, kar mu je bilo skozi življenje od malih nog naprej povedano, da se dogaja.

Udeleženci

Bilo jih je 23. Od 22 let to 83 let, obeh spolov, z duhovnimi izkušnjami od 0 do celo življenje.

Vedeli pa so vnaprej, da mi bodo s povratno informacijo o lastnem doživljanju delavnice pomagali pri optimiziranju izvedbe in vsebine.

Rezultat

Na koncu delavnice jih je 22 od 23 vedelo, kakšen je proces do razsvetljenja in kakšno je stanje razsvetljenja. Udeleženka, ki se ni zavedla tega stanja (Andreja) pa je kasneje poslala mail, v katerem je pojasnila, da ji je v par dneh vse postalo jasno.

Izjave udeležencev

Udeležence sem prosil na začetku, na sredini in na koncu delavnice, da mi dajo pisni feedback o njihovem doživljanju delavnice. Vse izjave so vam v celoti na razpolago kot skenirani dokumenti.

Zanimivo je videti, kako se je doživljanje stanja razsvetljenja za različne udeležence drugače odvijalo preko dneva, vendar so se na koncu vsi (razen enega) zavedeli tega stanja.

ANDREJA, 53 let: »…Delavnica me je aktivirala…«

Andreja je imela na delavnici težavo, ki jo je zelo dobro sama opisala: »…nisem mogla vključiti povedanega v svojo shemo…«. To je klasičen problem pri izkušnjah in/ali tematikah, ki so zelo izven obstoječega okvirja prepričanj in doživljanja življenja. V takem primeru moramo okvir razširiti, ne pa poskušati nove izkušnje dati v obstoječi okvir. Nekaj dni po delavnici pa mi je Andreja povedala, da je doživela preboj. Prosil sem jo, če to lahko opiše, ker bo mogoče lahko pomagalo drugim na tej poti. Rezultat je bil mail z naslovom NE VEM – VEM, ki je na razpolago v nadaljevanju: »Na začetku je bila samo slutnja. Slutnja, da je stanje razsvetljenja mogoče doseči. Potem je bila želja, ki je nekaj časa iskala pot k uresničitvi. In potem je bila delavnica... Ko sem se odločila za delavnico, pravzaprav nisem imela velikih pričakovanj. Ker Roberta že kar lep čas poznam, sem vedela, da dolgočasno gotovo ne bo in že to je bil eden od razlogov za izbiro. Ja, potem se je zgodila delavnica, ki mi je skozi posamezne segmente nekako odpirala oči. Ker temelji na lastni izkušnji in pogovoru o doživljanju le-te, si postavljen v situacijo, ko to, kar si doživel, sprejmeš kot dejstvo. Jaz sem. Tekom celega dne so skozme švigale misli in občutki, povezovale so se z mojimi lastnimi ugotovitvami in dvomi in se na koncu prepletle v izkušnjo, ki je neprecenljiva. Kajti to, kar mi je bilo dano izkusiti, je kasneje pripomoglo do nekakšnega uvida ali spoznanja, če želite. Namenoma ne rečem razsvetljenja, ker ga takrat še nisem prepoznala. Dinamika delavnice me je zaposlovala tudi v naslednjih dneh. Še vedno so se mi zastavljala vprašanje, na katera nisem znala z gotovostjo odgovoriti. Zato je v tem podelavničnem času izjemnega pomena komunikacija, ki jo ima Robert z udeleženci. Gotovo je predvidel, da bomo potrebovali še kakšno vrnitev v predstavljeno vsebino, ponovno osvetlitev, da si na morebitna vprašanja lahko odgovoriš. Po premlevanju, ponovnem poslušanju, razlaganju domačim, kaj premišljujem, sem v nekem trenutku vedela. Vse tisto, kar je premleval um in se spraševal o tej danosti, je bilo že tam. Ves čas. Tako preprosto je to. Slutnja je našla uresničitev. Vedela sem, vem, da sem doživela stanje razsvetljenja.«

 

ANJA, 40 let »…V svojih izkušnjah sem našla izjave že razsvetljenih ljudi…«
FANČI, 72 let: »…Ni se bilo treba »odpirat« in razgaljat z osebnimi problemi, kar je lahko za marsikoga mučno…«
IGOR Č, 28 let: »…S pomočjo delavnice lahko posameznik začne razbijati svoje OKVIRJE, v katerih živi…«
IGOR Š, 39 let: »…Bistveno je, da tega ne dosežemo z umom in mislimi…«
JANJA, 58 let: »…Potrditev slutnje, da je nekaj več od gib, misel, čustvo, zaznava…«
JOŽICA, 53 let: »…Proces me je presenetil – trditev, da ni povezano z logiko…«
KATJA, 22 let: »…Božansko doživetje…«
LUKA, 31 let: »…Doživljal sem prijetne izkušnje ob spoznavanju in samega sebe in delovanja osebnosti kot celote…«
MAJA, 25 let: »… na podlagi vaših osebnih primerov … sem začela delavnico doživljati bolj na življenjski ravni kot teoretični…«
MAJDA, 60 let: »Skozi prvi del kot da sem začetnica, potem spet, da mi je vse jasno, potem spet – vključevanje uma, znanja…«
MARIJA, 50 let: »…Prišla sem do robov okvirja razmišljanja in sem tudi stopila čez…«
MIRJANA, 43 let: »…sem na pravi poti priti do svojega JAZa…«
MOJCA, 46 let: »…Kar šteje, je lastno izkustvo…«
PETRA, 28 let: »…Zanimiv pristop, s katerim sem spoznala delovanje svojega telesa, uma in čutov…«
ROMANA, 58 let: »..na začetku delavnice sem se vrtela kot miš okoli vrele kaše…«
SAŠO, 27 let: »…misliš, da je nekaj prav, kar si mislil, da je prav, v resnici pa se izkaže, da je vse drugače…«
SILVO, 35 let: »…tako preprosto, da je istočasno zelo zakomplicirano…«
VALENTINA, 28 let: »..Razsvetljenje preprosto je tu in zdaj..«
Vesna, 57 let:»…Zdaj vem, da sem velikokrat v razsvetljenju, samo nisem tega tako imenovala…«
VLADO, 52 let: »…Stvari so preproste…««
Zora, 83 let: »…ko smo počasi lezli po piramidi navzgor, se mi je na koncu posvetilo KDO SEM…«
ZVONKA, 46 let: »..Zagotovo pa se je moj pogled na življenje spremenil…«
Delavnica ZG 30. maja 2015 (kliknite za več informacij)

Druga eksperimentalna delavnice je potekala v Zagrebu v soboto, 30. maja 2015 od 9h do 18h.

Namen delavnice

Preizkus procesa za razsvetljenje na manjši skupini in uporaba predlogov udeležencev prve delavnice za izboljšanje delavnice.

Udeleženci

Bilo jih je 8. Od 33 let to 59 let, obeh spolov, z duhovnimi izkušnjami od 1 leto do celo življenje.

Rezultat

Na koncu delavnice jih je vseh 8 vedelo, kakšen je proces do razsvetljenja in kakšno je stanje razsvetljenja.

Ena udeleženka ni želela oddati svojega opisa doživljanja delavnice, ker ni želela, da bi znanci brali o tem. Vem pa njenih rezultatih, ker sem govoril z njo na delavnici in še večkrat po delavnici.

BRUNO, 46 let
DOBROSLAV, 46 let
IGOR, 34 let
INA, 33 let
MARIJANA, 40 let
NEDO, 55 let
Delavnica GO 13. junija 2015 (kliknite za več informacij)

Tretja eksperimentalna delavnice je potekala v Novi Gorici v soboto, 13. junija 2015 od 9h do 17h.

Namen delavnice

Preizkus procesa za razsvetljenje na individualnem nivoju.

Udeleženci

Dva. Zakonski par.

Rezultat

Dosti hitreje kot na prejšnjih delavnicah sta oba vedela, kakšen je proces do razsvetljenja in kakšno je stanje razsvetljenja. Individualno delo omogoča doživetje stanja razsvetljenja v nekaj urah.

DEJAN, 41 let: "Preprosto, enostavno."
MOJCA, 43 let: "...ko sem ugotovila, kaj to sploh v resnici je, sem se samo nasmejala."
Delavnica LJ 14. in 15. november 2015 (kliknite za več informacij)

Prva dvodnevna delavnica je potekala v Ljubljani, preko vikenda 14/15. november 2015. Vsak dan od cca 9h do cca 17h-18h.

Program:

  • prvi dan do kosila priti DO razsvetljenja, po kosilu V razsvetljenje in do konca dneva absorbirati in sprejeti to doživetje kot veljavno ne glede na prepričanja pred delavnico,
  • drugi dan se seznaniti s svetom, ki se odpre z doživetjem razsvetljenja in omogoči življenje v absolutni svobodi po “plačilu” cene v lastnem življenju, ki je za mnoge vsaj na začetku previsoka.

Udeleženci

Bilo jih je 11. Od 28 let to 67 let, obeh spolov, z duhovnimi izkušnjami od 4 let do 30 let.

Rezultat

Prvi dan so vsi doživeli stanje razsvetljenja.

Drugi dan zjutraj je ena udeleženka (Andreja) rekla, da ni prepričana, da je to stanje res bilo stanje razsvetljenja, ker se ne sklada z njenimi predstavami o razsvetljenju.

Šlo je klasičen primer “ciklanja v mentalu”, ko so naša prepričanja močnejša od naših izkušenj. Zato doživete izkušnje zavržemo, da potrdimo svoja prepričanja, ker bi sicer morali spremeniti prepričanja. Če gre za veliko potrebno spremembo, bi moralo priti do spremembe identitete, to pa za ego ni sprejemljivo.

Zato stalno poudarjam, da je sposobnost za oz. pripravljenost na razsvetljenje povezana s stopnjo osebnostnega razvoja. Ta stopnja namreč definira našo pripravljenost zavreči prepričanja, ki nam več ne služijo.

Rezultati vseh štirih delavnic potrjujejo, da je možno priti v stanje razsvetljenja v nekaj urah, če delamo skupinsko in v še krajšem času, če delamo individualno. Ni potrebno porabiti celo življenje in tono denarja za iskanje razsvetljenja.

ANDREJA, 46 let: "Um je res poln trikov..."

Drugi dan zjutraj je Andreja) rekla, da ni več prepričana, da je stanje, ki ga je doživela prešnji dan, res bilo stanje razsvetljenja, ker se ne sklada z njenimi predstavami o razsvetljenju.

Šlo je klasičen primer “ciklanja v mentalu”, ko so naša prepričanja močnejša od naših izkušenj. Zato doživete izkušnje zavržemo, da potrdimo svoja prepričanja, ker bi sicer morali spremeniti prepričanja. Če gre za veliko potrebno spremembo, bi moralo priti do spremembe identitete, to pa za ego ni sprejemljivo.


izjave z delavnice za razsvetljenje v LJ

ANGELA, 63 let: "Moji okvirji so bili iz trdega lesa. A tudi les se upepeli."
BLAŽ, 28 let: "Odlično in naravno sem se pučutil v procesu razsvetljenja."
BRANE, 50 let: "Odličen zanimiv proces spoznavanja samega sebe."
IDA, 64 let: "...sem veliko več kot sem do sedaj mislila."
IGOR, 63 let: "...se stanje razsvetljenja kar samo izlušči."
MATEJA, 52 let: "...izkušnja je neopisljiva."
NADA, 67 let: "Vse, kar sem si do sedaj predstavljala pod razsvetljenjem, se je izničilo."
ONJA, (ni podala starosti): "...vedela nisem, kaj naj bi razsvetljenje sploh bilo."
PETRA, 40 let: "..prej moraš razbiti koncepte, ki jih imaš."
ZDENKA, 60 let: "Nisem pa mislila, da je tako preprosto."
Razsvetljenje.si

Razsvetljenje.si

Pin It on Pinterest